Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive Beehive
Πληροφορίες Έργου

Beehive

 

2015

Αποκατάσταση, σχεδιασμός εσωτερικού χώρου και επίπλου

Ιστορικό κέντρο Τήνου

3,70 τ.μ.

 

Η "κυψέλη" δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μια ζαχαροπλαστικής μονάδας παραδοσιακών γλυκών στην προώθηση και διαφήμιση των προιόντων τους μέσα σ' έναν πολύ μικρό χώρο  - 3,7 τ.μ. - στο ιστορικό κέντρο της Τήνου. Ο χώρος προσεγγίστηκε ως διαφημιστικό περίπτερο χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά του περιβάλλοντα χώρου της γειτονιάς, με πρόθεση να αιχλαμωτίσει την ματιά ενός περαστικού. Η ιδέα της "κυψέλης" υλοποιήθηκε μέσα από την δημιουργία ενός επίπλου με επικληνή τοιχώματα, σε συνδυασμό με την προβολή βίντεο του πραγματικού χώρου παραγωγής της μονάδας. Με αυτόν τον τρόπο, μέσα σ'αυτόν τον πολύ μικρό χώρο μπορεί κάποιος μα εστιάσει και να δει σε μεγάλη διάσταση, μέσω της προβολής, τον πραγματικό χώρο δημιουργίας και παραγωγής των γλκυκών.

 

Ομάδα έργου

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου και επίπλου: Μαρία Βιδάλη

Μελέτη φωτισμού: L4A - Lighting For Architecture 

Τεχνολογική υποστήριξη: Technologica Systems S.A 

Φωτογραφία: Χρύσα Παρασκευά