Salon Salon Salon Salon Salon Salon Salon
Πληροφορίες Έργου

Salon

2006

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου και επίπλων κομμωτηρίου
Αποκατάσταση και  αλλαγή χρήσης
Ιστορικό κέντρο στο  λιμάνι Τήνου
70 τ.μ.


Το κομμωτήριο βρίσκεται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Τήνου, στον όροφο ενός παλιού παραδοσιακού κτιρίου. Η μεγάλη κλασσική μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στο κεντρικό μπαλκόνι και κατόπιν στον χώρο του κομμωτηρίου, το μεγάλο ύψος του χώρου και τα υψηλά παράθυρα ήταν καθοριστικά για τη σχεδίαση του χώρου. Ο χώρος και τα έπιπλα σχεδιάστηκαν με σημείο αναφοράς τις αναλογίες της εποχής που δημιουργήθηκε το κτίριο αυτό. Έτσι ο σχεδιασμός του χώρου, αν και λιτός, σύγχρονος, εμπλουτίζεται από τις αναλογίες των νέων επίπλων, την χρήση της επιφάνειας μαρμάρου καθώς και τους διακοσμητικούς πολυέλαιους.

 

Ομάδα έργου
Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου και επίπλου: Μαρία Βιδάλη
Φωτογραφία: Κυριακή Ντοβίνου  και Χρύσα Παρασκευά

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ