Salon Salon Salon Salon Salon Salon
Project Info

Salon

2003

Interior and furniture design of a hair salon
Refurbishment
Historical centre at the port of Tinos island
70 m²


The space of the hair salon is located in the area of the historic centre of Tinos port, on the first floor of an old traditional building. The big classic marble staircase which leads to the communal balcony and the space of the hair salon, the height of the space, the traditional timber ceiling and the high windows were essential elements for the redesigning of the new space. Both space and furniture were designed with a reference to the proportions and the historic period when this building was created. So the design of the space, minimal and contemporary at the same time, is also enriched by the proportions of the new furniture, the use of marble surfaces and the decorative chandeliers.

 

Project team
Interior and furniture design: Maria Vidali
Furniture design: Maria Vidali
Photography: Kyriaki Dovinou and Chrysa Paraskeva

See more in category INDUSTRIAL DESIGN